Blog

Didim'in En Güzel Koyları ve Plajları

Didim'in En Güzel Koyları ve Plajları

En Ucuz Didim'in En Güzel Koyları ve Plajları Transferi

Transfer Ara
Didim eşsiz güzellikte koylara ve mavi bayraklı plajlara mevcuttur. Didim'de geçirdiğiniz süre boyunca denizin ve kumsalın en güzel anlarına tanık olacaksınız.

Altınkum Plajı

Didim denildiğinde akla gelen ilk plaj hiç şüphesiz Altınkum plajı. Adını kumsalındaki altın sarısı kumlarından alan bu plaj, oteller bölgesinde yer aldığı için oldukça popüler ve çoğu zaman da kalabalık.

Oldukça sığ ve berrak bir denize sahip olan Altınkum, merkeze yalnızca 2 kilometre ötede yer alan mavi bayraklı bir halk plajı. Dolayısıyla da giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz 20 TL’den başlayan ücretler söz konusu.

Özellikle hafta sonunu Altınkum’da geçirmeyi düşünenler yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde harekete geçmeli. Altınkum’da yer bulamayanlar için aynı sahilin devamında 1. Plaj, 2. Plaj ve 3. Plaj diye adlandırılan üç küçük koy daha var.

Akbük Plajı

Didim’e 20 kilometre mesafede yer alan Akbük ise çok daha sakin bir yazlık bölgesi. Akbük’ün de hem plajı hem de denizinin içi bembeyaz kumlardan oluşuyor.

Daha çok emeklilerin sakin bir yaz geçirmek için tercih ettiği ve nüfusun bir bölümünün yaz-kış kalıcı olarak da yerleştiği bir kesim olan Akbük’ü kafa dinlemek isteyenler rahatça tercih edebilir.

İngilizlerin de Akbük’te ciddi gayrimenkul yatırımı yaptıkları biliniyor. Akbük plajı için giriş ücreti de ödenmiyor.

Manastır Koyu ve Plajı

Özel aracı olanların tercih edebileceği bu plajın manzarası Yunan adalarını içeriyor.

Didim Marina’ya doğru giden yoldan devam edip toprak yolu takip etmeniz gerekeceği için yol şartları çok iyi değil; ancak vardığınızda oldukça sakin ve temiz bir deniz sizi bekliyor olacak.

Adını sınırlarında bulunan manastır ve şapelden alan Manastır Koyu’na ulaşmak için bisiklet kullanmak da iyi bir fikir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücreti 20 TL.

Akvaryum Koyu ve Plajı

Didim’in genellikle oldukça sığ seyreden denizinin aksine Akvaryum Koyu’nda deniz biraz daha derinleşiyor.

Tekne turlarının da uğrak yeri olan bu koya akvaryum denilmesinin nedeni de suyun oldukça berrak olması ve turkuaz bir renk alması.

Akvaryum koyunu ziyaret etmenin en keyifli yolu 55 TL’den başlayan tekne turlarından birine katılmak; ama isterseniz karadan özel araçla da devam edebilirsiniz.

Dalyanaki Koyu ve Plajı

Tekne turlarının bir diğer durağı ise Dalyanaki. Araçla gelirken Didim-Akbük yolundan tabelaları takip ederek içe kıvrılmak gerekiyor.

Koyda sosyal tesislerin yeterli olduğunu söylemek zor; daha çok Didim’in en bilinen yazlık sitelerine ev sahipliği yapıyor.

Burayı tekne turu dışında ziyaret etmek isterseniz yanınızda küçük bir de piknik sepeti bulundurmanız gerekecek. Koyun dalgasız ve sakin suları ise gününüze keyif katmak için fazlasıyla yeterli.

Akkum Sağtur Plajı

Hem denize girmek hem de kamp yapmak isteyenler genellikle Akkum’da bulunan Sağtur Plajı’nı tercih ediyor. Buradaki kamp alanında kendi çadırınızı kurabilir, özellikle bahar döneminde sessizliğin sesini dinleyebilirsiniz.

Belediye tarafından işletildiği için oldukça temiz ve uygun fiyatlı olan bu plajda, 10 TL gibi düşük ücretlere şezlong kiralamak mümkün.

Akkum’un denizi ise adından da anlaşılabileceği gibi bembeyaz kumlardan oluşuyor. Plaj voleybolu gibi etkinliklerle de gününüzü şenlendirmeniz mümkün elbette.

Cennet Koyu ve Plajı

Hem merkeze yakın olan hem de tekne turları tarafından tercih edilen bu koy; Altınkum kadar olmasa da oldukça kalabalık.

Didim Martı Sitesi’nin yanında yer alan koyda 400 kişilik şezlong kapasitesinin yanı sıra, gölgede oturulabilecek alanlar ve küçük bir sosyal tesis de mevcut.

Didim’e Nasıl Gidilir?

Ege’nin en sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Didim’e özel araçla, otobüsle ya da uçakla ulaşmak mümkün.

Otobüs: Ulaşım için otobüsü tercih edenler, yaz aylarında İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan Didim’e hareket eden seferler bulabilir. Didim’e otobüsle gelmenin diğer bir yolu ise, Türkiye’nin her yerinden İzmir’e ve Aydın’a hareket eden otobüs seferlerinden birini tercih etmek ve otogardan tekrar Didim yönüne giden bir otobüse binmek. İzmir ve Aydın otogarlarından her saat başı Didim otobüsü kalkıyor.

Havayolu: Havayolunu tercih edecek olanlar için 150 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı en ideal seçenek. Sefer sıklıkları daha az olsa da 120 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı ve 90 kilometre uzaklıktaki Bodrum Milas Havalimanı da tercih edilebilir. Havaalanından tatil noktanıza ulaşım için en uygun fiyatlarla sitemiz üzerinden havalimanı transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel araç: Didim’e özel araçla gidebilmek için İzmir yönünden hareket edildiğinde Söke yolunu takip etmek gerekiyor. İzmir-Didim arası 160 kilometre yani yolculuk yaklaşık olarak 2 saatinizi alabilir. Didim’e İstanbul’dan ulaşmak yaklaşık 8 saat; Ankara’dan ulaşmak ise 9 saat sürüyor.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.