Blog

Aydın Bölgesinde Görülecek Doğal Güzellikler

Aydın Bölgesinde Görülecek Doğal Güzellikler

En Ucuz Aydın Bölgesinde Görülecek Doğal Güzellikler Transferi

Transfer Ara
Görülmesi gereken pek çok farklı noktaya ek olarak doğal güzellikleri de içinde barındıran Aydın farklı coğrafyalara sahibi. Denizli tarafına doğru gidildikçe karasal iklimin hakim olduğu görülse de Kuşadası Didim gibi bölgelerde Ege ve Akdeniz iklimlerinin bir karması görülmektedir. Bu durum bölgede farklı doğal güzelliklerin oluşmasını sağlamıştır. Ziyaret edenlere yok artık dedirtecek kadar güzel noktaları görmek için Aydın mutlaka ziyaret edilmeli.

Arapapıştı Kanyonu

Bölgede bulunan Kemer barajını besleyen Akçay nehri tarafından oluşturulmuş bu kanyon 6 kilometre uzunluğa sahip. En derin olduğu bölgede yüksekliği 380 metreye kadar ulaşmakta. Son derece heybetli görünen bu kamyonun manzarasına doyum olmuyor. Özellikle Aydın gibi bir ilde bu kadar farklı bir doğal güzelliğin bulunması pek beklenen bir durum değil. Adını da zaten bu şaşırtma yeteneğinden alıyor.

Anlatılanlara göre kanyonun adı bölgeye savaşmaya gelen Arapların bu şekilde bir doğal yapı ile karşılaştıktan sonra uzunca bir süre nasıl geçeceğine karar verememesidir. Arapları şoka uğratan bu kanyon adını da buradan almaktadır.

Özellikle kış aylarında hakim olan yağışlar sayesinde kanyonda bol miktarda su akmaktadır. Haziran ayından itibaren havaların ısınması ile birlikte kuraklık durumu oluştuğu için özellikle temmuz sonrasında kanyonda su tamamen bitmektedir. Bu nedenle bölgeye ziyarete gelecek kişilerin Haziran ayının sonuna kadar bir ziyaret planlamaları önemlidir.

Bafa Gölü Tabiat Parkı

Aydın ve Muğla il sınırları arasında bulunan Bafa gölü son derece etkileyici bir görünüme sahip. Antik dönemlerde denizle direkt bağlantısı olan bu bölge aslında bir liman kentiydi. İlerleyen yıllarda zaman içinde taşınan alüvyonlar sebebiyle Deniz ile olan bağlantısı kesilen bölgede limanın önemsiz hale gelmesi sebebiyle yerleşim kalmadı. Ancak son derece büyük olan bu göl çevresinde hala yaşayan insanlar mevcut.

Gölün imkânlarını kullanarak para kazanan ve geçimlerini sağlayan bu insanlar pek çok turiste hizmet etmekte. Gölde tekne ile tur yapmak mümkün. Bu tekne turları için göl kenarında bulunan küçük bir köye ziyaret düzenleyebilirsiniz. Köyde çok az hane bulunsa da uzun yıllardır burada yaşam devam ediyor.

Aynı zamanda Bafa gölü tabiat vardı içerisinde çok çeşitli bir canlı hayatı mevcut. Farklı bitkiler ve hayvanların yaşadığı bu bölge Aydın'da doğal güzelliklerin bulunduğu konumlardan biri olarak dikkat çekiyor ve Aydın Muğla arasındaki yol boyunca arabaları selamlıyor.

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Didim bölgesinde bulunan Tavşanburnu tabiat parkı çok sayıda misafiri ağırlamak için bekliyor. Son derece keyifli bir yolculuğun ardından ağaçlarla kaplı bu tabiat parkı özellikle kampçılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Güzel ve temiz havası, sakin kamp koşulları sayesinde uzun yıllardır popülerliğini koruyan bu bölge aynı zamanda belediye tarafından işletiliyor. Gerekli olan tüm hizmetler belediye tarafından sağlandığı için fiyatlar da diğer bölgelere kıyasla uygun. Kamp yapmak isteyenler için elektrik kullanım imkanı, market ihtiyacı, kafeler, tuvalet ve duş gibi çeşitli imkanlar mevcut. İster çadır ister karavan ile konaklama imkanı bulunan bu bölge güzel bir doğa gezisi için harika bir alternatif.

Temiz çam ormanlarının arasında birbirinden farklı bitki ve hayvan türleri yaşıyor. Özellikle tabiat parkı olduğu için korunan bu bölge insanların verdiği zararlardan da etkilenmemiş durumda. Bu gibi sebeplerden dolayı Tavşanburnu tabiat parkını ziyaret etmek daha da mantıklı hale geliyor.

Akvaryum Koyu

Didim bölgesinde bulunan bu koy içinde barındırdığı doğal unsurlardan dolayı Aydın'da bulunan en önemli koylardan biri. Koyu bu kadar güzel yapan faktörlerden en önemlisi Turkuaz rengindeki suyu. Son derece temiz ve berrak olan bu su bölgede yaşayan deniz canlılarının su üzerinden bile rahatlıkla görülmesini sağlıyor. Zaten koy da adını bu özelliğinden alıyor.

Bölgeye merkezden yürüyerek ulaşmak biraz zor olabilir. Bu noktada kullanabileceğiniz farklı ulaşım araçları mevcut. Aynı zamanda bölgede tur teknelerinin sürekli olarak bulunduğunu bilmekte fayda var. Yani akvaryum koyunu ziyaret etmek isteyenler bir tekne turuna dahil olarak en farklı koyları görebilir hem de akvaryum koyunda rahat rahat yüzebilir.

Aydın'da doğal ve temiz kalması sağlanan bu güzel nokta turistler tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. henüz gelmemiş kişilerin Aydın'da denize girmek için tercih edebilecekleri en güzel noktalardan biri olarak gösterilebilir.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.