Blog

Didim Akbük Gezi Rehberi

Didim Akbük Gezi Rehberi

En Ucuz Didim Akbük Gezi Rehberi Transferi

Transfer Ara
Didim Akbük Türkiye’nin önemli tatil cennetlerinden biri. Akbük her ne kadar bilinen bir bölge olsa da sıkça ziyaret edenler bile güzelliklerinden habersiz olabilmektedir. Akbük sıklıkla yaz tatili için tercih edilmektedir. Yaz aylarında ülkenin son derece sıcak bölgelerinden olan Didim, pek çok noktasıyla tatilcilerin öncelikli tercihlerindendir.

Akbük Ulaşım

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan Akbük’e ulaşım kişisel araç ile son derece kolay. Didim merkezden 20 km mesafede bulunan Akbük yolu ulaşım açısından son derece kolay. Kişisel araçla yol 30 dakikadan az sürmektedir.

Buna ek olarak öncelikle Didim otogarına ulaşıp ardından otogardan minibüslere binerek de bölgeye ulaşmak mümkün. Minibüsler ile yapılan yolculuk da yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Akbük Gezilecek Yerler

Akbük yaz tatillerinin cenneti olduğu için gezilecek yerlerin içinde elbette birbirinden güzel koylar var. Bu koylardan hem denize girmek hem de doğanın ve manzaranın keyfini çıkarmak mümkündür. Buna ek olarak tekne turları ile birbirinden farklı koyları gezmek de seçeneklerin arasında.

Akbük Denize Girme Noktaları

Akbük bölgesinde denize girmek için oldukça güzel noktalar mevcut. Bunların içinde de birbirinden ilginç noktalar var. Saplı ada, Akbük plajı, Tavşan Burnu bu bölgelerin başında gelmektedir.

1. Saplı Ada

Saplı ada son derece ilginç bir yapıya sahiptir. Adanın en önemli özelliği karadan yürüyerek ulaşılabilir olmasıdır. Adaya ulaşım için farklı bir araç kullanmak mümkün olmadığı için suyun sığ olduğu bölgeden yürüyerek geçiş sağlanmaktadır.

Adanın kendi sahili bulunduğu için buradan denize girmek de mümkün. Ada üzerinde kafe ya da restoran bulmak mümkün değil bu nedenle hazırlıklı gitmekte fayda var. Aynı zamanda şezlong ya da şemsiye hizmetleri de verilmiyor. Bu nedenle önceden düşünülerek gidilmeli. Ağaçların gölgesi pek çok kişi için yeterli olmaktadır.

2. Akbük Plajı

Akbük içinde bulunan denize girmeye uygun noktalardan biri de Akbük plajıdır. Sahilinde tam olarak kum bulunmamaktadır ve genellikle küçük çakıl taşları vardır. Plajda pek çok işletmenin şezlong ve şemsiye hizmetlerine ek olarak beach clublar da bulunmaktadır.

Denizi son derece temiz ve pırıl olan Akbük aynı zamanda çok bilinmeyen Akvaryum Koyu’na da ev sahipliği yapmaktadır. Akvaryum koyunun pek çok noktasında denize girmek mümkündür ve Akbük Plajı’na da çok yakındır. Denize girerek denizin içindeki balıkları çok net olarak izlemek mümkündür.

3. Tavşan Burnu Tabiat Parkı

Tavşan burnu tabiat parkının güzelliği ulaşım aşamasında başlamaktadır. Henüz yollarda gelirken son derece güzel ve ağaçlarla kaplı bir yoldan ulaşım sağlanıyor. Ormanların içindeki bu alan aynı zamanda bir kamp alanı.

Denize kenarı olan ve son derece sakin olan bu kamp alanından denize girerek harika bir yaz tatili yapmak mümkün.

Akbük’e Ne Zaman Gidilir?

Akbük yaz tatili için oldukça iyi bir konumdur. Bu nedenle yaz aylarında son derece dolu olmaktadır. Yerli halkın nüfusu birkaç kat artmaktadır. Buna ek olarak bölgede mevsimler sıcak geçmektedir. Bu nedenle eylül ve ekim aylarında da gitmek mantıklıdır. Havalar bu aylarda da sıcak olmaktadır.

Akbük Yapılacak Aktiviteler

Akbük deniz kenarı olmanın farklı avantajlarına da sahiptir. Bölge denizden çıkan son derece taze ve lezzetli balıklarını da misafirlerine sunmaktadır. Deniz kenarında bulunan ve taze tutulan balıkları tatmak için mutlaka balık restoranlarına uğramak gerekir.

Bunun dışında bölgedeki bazı firmalar tekne turunun yanında safari turları da yaptırmaktadır. Ormanda keyifli bir tur atarak gezmek isteyenler bu seçeneği tercih edebilirler.

Akbük’e Nasıl Gidilir?

Ege’nin en sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Akbük’e özel araçla, otobüsle ya da uçakla ulaşmak mümkün.

Otobüs: Ulaşım için otobüsü tercih edenler, yaz aylarında İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan Didim’e hareket eden seferler bulabilir. Didim’e otobüsle gelmenin diğer bir yolu ise, Türkiye’nin her yerinden İzmir’e ve Aydın’a hareket eden otobüs seferlerinden birini tercih etmek ve otogardan tekrar Didim yönüne giden bir otobüse binmek. İzmir ve Aydın otogarlarından her saat başı Didim otobüsü kalkıyor.

Havayolu: Havayolunu tercih edecek olanlar için 150 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı en ideal seçenek. Sefer sıklıkları daha az olsa da 120 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı ve 90 kilometre uzaklıktaki Bodrum Milas Havalimanı da tercih edilebilir. Havaalanından tatil noktanıza ulaşım için en uygun fiyatlarla sitemiz üzerinden havalimanı transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel araç: Akbük’e özel araçla gidebilmek için İzmir yönünden hareket edildiğinde Söke yolunu takip etmek gerekiyor. İzmir-Didim arası 160 kilometre yani yolculuk yaklaşık olarak 2 saatinizi alabilir. Didim’e İstanbul’dan ulaşmak yaklaşık 8 saat; Ankara’dan ulaşmak ise 9 saat sürüyor.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.