Blog

Didim'in En Güzel Koyları

Didim'in En Güzel Koyları

En Ucuz Didim'in En Güzel Koyları Transferi

Transfer Ara
Aydın bölgesinin tatil cennetlerinden biri olan Didim, tatil severlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bunun en önemli sebebi ise Didim’in oldukça sığ olan koylara sahip olmasıdır. Bu koylara kurulan plajlar da deniz turizmine katılmak için oldukça güvenli olmaktadır. Şimdi ilk tercih edilen en güzel 5 koyuna geçelim.

1.Güneşi Daha Çok Hisset: Altınkum Koyu

Sahip olduğu altın renkli kumlarından dolayı bu koya Altınkum Koyu denilmiştir. Burada oluşturulan plajlar başta Didim halkı olmak üzere Didim’e gelen pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu koyun tek dezavantajı; fazla tercih edildiğinden ve merkezde bulunuşundan dolayı kalabalık oluşu.

Yani Didim’in merkezindeyseniz bu koyu kolaylıkla bulabilirsiniz. Eğer bu koya gelip kurulmak isterseniz sabahın erken vakitlerinde gelmelisiniz; çünkü park edilen arabalar havlunuzu serecek yer bırakmamaktadır. Burada pek çok beach club ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Ayrıca satılan yiyecek ve içecekler de normal fiyatlardadır. Toplu taşıma araçlarıyla 30 dakikalık mesafededir. Eğer özel araçla gidecekseniz Didim’in merkezindeki tabelalardan bu koya ulaşabilirsiniz.

2. Yeşilliğin Gözü: Akbük Koyu

Altınkum Koyu kadar tercih edilmese de bu koya olan rağbet de oldukça büyüktür. Bu koyun dezavantajı merkeze olan 20 kilometrelik mesafe. Bu plajın bir güzel yanı kumların dışında ayrıca ağaçlık alanların da bulunmasıdır.

Böylece güneşlenmek istemezseniz bu ağaçlık alanlar şemsiye görevini görerek dinlenmenizi sağlayan bir ortam haline dönüşür. Bu koy 11 kilometrelik bir sahil şeridi uzunluğuna sahiptir. Aynen Altınkum Koyu’nda yapıldığı gibi şehir merkezindeki tabelalar takip edilerek bu koya ulaşılabilir.

3. Biraz Tarih Biraz Eğlence: Manastır Koyu

Hem denizin tadını çıkarmak hem de tarih kokusunu almak isteyenler için bu koy iyi bir seçenek olabilir. Bu koy adını burada bulunan bir manastırdan almakta olup buraya gitmek Altınkum Koyu’na gitmekten biraz zordur. Altınkum Koyu’nun batı cephesinde yer alan bu koya gitmek için bir arabanız olması gerekiyor.

Çünkü herhangi bir toplu taşıma aracı buraya gitmemektedir. Bu koy merkezden 6772 metre ve Altınkum plajından ise 5007 metre uzaklıktadır. Buraya gitmeden önce tam hazırlıklı gitmelisiniz. Özellikle güneşlenmek isterseniz ve şezlonga ücret ödemek istemezseniz plaj havlusunu ihmal etmemelisiniz.

Eğer soğuk içecek isterseniz burada küçük baraka tarzı kafeteryalar da bulunmaktadır. Burada ateş yakmak ve çadır kurmak yasaktır. Eğer Altınkum Koyu’nda bulunmaktaysanız buraya ulaşmak için yürümelisiniz; çünkü buraya gidecek bir yol güzergâhı bulunmamaktadır.

4. Dalgalanamayan Dalyan: Dalyanaki Koyu

Bu koyun en önemli özelliği deniz suyunun sakin bir şekilde olması yani dalgaların bu denizde çok fazla hâkim olmaması. Doğal bir liman olup yazın genellikle yüzmek ya da güneşlenmek için kullanılan bu koy kışın ise dalgalara maruz kalmak istemeyen balıkçıların ilgi odağı olmakta.

Eğer kışın giderseniz balıkçı teknelerinde yapacağınız bir gezinti, hayatınızda değişiklik yaratacak bir aktivite olabilir. Bu koyda piknik de yapabilirsiniz. Özellikle rüzgârsız bir alan olduğundan bu koy kebap yapmaya da müsaittir. Buraya gitmek için Didim Belediyesi yolundan başlayarak tabelaları takip edebilirsiniz ya da burada bulunan duraklardan bir dolmuşa binebilirsiniz.

5. Balıkların Dans Merkezi: Akvaryum Koyu

Burada balık yoğunluğu fazla olduğundan bu koya Akvaryum Koyu denilmiştir. Bu koyun en güzel avantajı arabanız olmasa bile toplu tekne taşıtlarını kullanarak buraya gidebilmeniz. Bu restorene gitmeden önce yanınıza yiyecek ve içecek götürmeniz gerekiyor; çünkü bu koyda restoran ya da kafeterya tarzı yerler bulunmuyor. Ayrıca burada bazı taşlık yerler bulunmakta ve bu yüzden deniz ayakkabısını da plaj çantanıza atmalısınız. Bu koy da Dalyanaki Koyu’na benzer bir şekilde dalga ve rüzgâr içermektedir.

Bu koyda yüzerken balıkların oluşturduğu ortam sayesinde kendinizi bir balık adam gibi hissedebilirsiniz. Bu koya toplu taşıma ile gitmek isterseniz Didim’deki dolmuş duraklarında bir dolmuşa binebilirsiniz. Özel araçla gitmek isterseniz Didim’in merkezindeki tabelaları takip edebilirsiniz.

Didim’e Nasıl Gidilir?

Ege’nin en sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Didim’e özel araçla, otobüsle ya da uçakla ulaşmak mümkün.

Otobüs: Ulaşım için otobüsü tercih edenler, yaz aylarında İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan Didim’e hareket eden seferler bulabilir. Didim’e otobüsle gelmenin diğer bir yolu ise, Türkiye’nin her yerinden İzmir’e ve Aydın’a hareket eden otobüs seferlerinden birini tercih etmek ve otogardan tekrar Didim yönüne giden bir otobüse binmek. İzmir ve Aydın otogarlarından her saat başı Didim otobüsü kalkıyor.

Havayolu: Havayolunu tercih edecek olanlar için 150 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı en ideal seçenek. Sefer sıklıkları daha az olsa da 120 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı ve 90 kilometre uzaklıktaki Bodrum Milas Havalimanı da tercih edilebilir. Havaalanından tatil noktanıza ulaşım için en uygun fiyatlarla sitemiz üzerinden havalimanı transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel araç: Didim’e özel araçla gidebilmek için İzmir yönünden hareket edildiğinde Söke yolunu takip etmek gerekiyor. İzmir-Didim arası 160 kilometre yani yolculuk yaklaşık olarak 2 saatinizi alabilir. Didim’e İstanbul’dan ulaşmak yaklaşık 8 saat; Ankara’dan ulaşmak ise 9 saat sürüyor.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.