Blog

Didim Gezilecek Yerler

Didim Gezilecek Yerler

En Ucuz Didim Gezilecek Yerler Transferi

Transfer Ara
Aydın’ın en gözde bölgelerinden biri olan Didim her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında güzel otelleri ve plajları sayesinde ziyaretçilerini büyüleyen bölgeye İzmir Havalimanından ulaşım imkanının bulunması da son derece önemli bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Bölgede özellikle yaz turizmi anlamında görülmesi gereken çok yer mevcut.

Altınkum Plajı

Didim denince akla ilk gelen yer Altınkum plajı. Didim ile son derece bağdaşmış olan bu plaj adeta bölgenin imzası niteliğinde. Son derece uzun ve güzel kumsalıyla harika bir deniz deneyimi sunan bölge yaz turizminde çok tercih edilen bölgelerden. Civarlarda bulunan otel hizmetleri d bölgenin daha çok tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda sahil boyunca birbirinden farklı restoran ve marketler de ziyaretçilere hizmet verdiği için pek çok ürüne erişim daha kolay hale geliyor.

İzmir Havalimanından son derece kolay bir şekilde Didim’e ulaştıktan sonra Altınkum plajı merkezde bulunuyor. Didim merkezinde bulunan bu sahil şeridi boyunca farklı ve güzel yerlerden deniz girmek ücretsiz. Aynı zamanda yine plaj boyunca duş ve soyunma kabini imkanları da bulunuyor.

Haydar Koyu

Didim Akbük ilçesinden ulaşılan bu koy son derece harika bir tatil noktası. Özellikle ulaşım imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle çok ziyaretçi çekmeyen bu koy Türkiye’nin en güzel koylarından biri olmaya aday. Son derece küçük olsa da inanılmaz derecede temiz olan koyda denize girmek çok büyük bir keyif. Belirli günlerde tur teknelerinin de ziyaret ettiği koy etrafında kamp yapanları da görmek mümkün.

Bölgede ne yazık ki duş kabini ya da tuvalet bulunmuyor. Bu nedenle kamp imkanları biraz zayıf olsa da bölgenin korunması aslında bu duruma borçlu. Az sayıda gelen ziyaretçi sebebiyle bölgenin hızla kirlenmesi önlenmiş oluyor. Ulaşım problemi yaşamayan ziyaretçilerin farklı bir gün ve farklı bir deniz deneyimi yaşamak için ziyaret etmesi son derece mantıklı olan bir nokta.

Akbük Plajı

Didim’de en çok bilinen noktalardan biri de Akbük. Pek çok yazlık bulunan bu bölgede farklı oteller de hizmet veriyor. Bölgenin son derece güzel ve sakin bir denizi bulunuyor. İster sakin bir şekilde denize girmek ister tekne turlarına katılmak için tercih edilebilecek bir bölge.

Didim merkeze çok yakın olmasa da ulaşım imkanları bulunan bölgeye gitmek için öncelikle havalimanı transfer hizmetleri ile Didim merkeze geçmek gerekiyor. Ardından kısa bir yolculuk ile Akbük bölgesine geçerek güzel bir tatile başlamak mümkün.

Didim Saplı Ada

Didim’de bulunan güzel koylara ek olarak ilginç de bir okta bulunuyor. Bu ilginç noktaya erişmek için kullanılan yöntem daha da heyecan verici. Sahilin hemen karşısında bulunan küçük adaya yürüyerek ulaşmak mümkün. Saplı ada olarak bilinen bu ada ile ana kara arasındaki su seviyesi son derece düşük. Elbette ki bu durum insanlar tarafından sonradan bölgede dizilen taşlar tarafından sağlansa da sahilden yürüyerek bir adaya gitme fikri son derece eğlenceli görünüyor.

Ada üzerinde farklı bir imkan bulunmasa da her noktasından rahat şekilde denize girmek mümkün. Adada yemek ya da tuvalet gibi ihtiyaçlar için bir seçenek bulunmadığı için hazırlıklı gitmek önemli. Özellikle beslenme anlamında belirli besinleri yanınıza alarak gitmek gün boyu rahat etmek için büyük öneme sahip. Adanın ismi de deniz yolu boyunca taşların ve kayaların üzerinden yürüyerek adaya ulaşma imkanından geliyor.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.