Blog

Didim’de Yapılabilecek 10 Aktivite

Didim’de Yapılabilecek 10 Aktivite

En Ucuz Didim’de Yapılabilecek 10 Aktivite Transferi

Transfer Ara
Aydın ilinin en önemli cazibe merkezlerinden olan Didim, Aydın’a bağlı bir ilçedir. İlçe özellikle yaz tatili anlamında birçok turist için cazibe merkezi konumundadır. Her yaz bölgedeki nüfus ilçe nüfusunun iki katına kadar çıkmaktadır. Bölgede farklı çeşitlerde otel imkanları, su parkları ve sahiller ile plajlar bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Didim ve civarında gezilebilecek birçok tarihi eser de mevcuttur. Bunların başında Milet Antik Kenti gelmektedir ve bu antik kent bölgedeki tarihi yerleşimlerin en büyüğü olarak dikkat çekmektedir.

1. Altınkum Plajında Denize Girin

Didim’de denize girmek dendiğinde ilk akla gelen yer şüphesiz Altınkum plajıdır. Didim ilçe merkezine son derece yakın olması ayrıca avantajlıdır. Altınkum bölgesi tahmin edilebileceği üzere adını altın rengi kumlarından almaktadır. Son derece geniş ve uzun bir sahil şeridi olan Altınkum plajının farklı bölümleri vardır. Bazı bölümleri direk olarak halk kullanımına açıktır ve bu bölümlerde kişiler plaj sandalyesi ya da şemsiyelerini getirerek oturmaktadır. Bunun dışında sadece havlunuzu atıp yatmanız da mümkündür. Bunlara ek olarak plaj boyunca farklı işletmelere ait şemsiye, şezlong gibi hizmetler de sağlanmaktadır. Dileyenler bu hizmetlerden de yararlanabilir. Son derece temiz olan denizi akşam saatleri yaklaştıkça dalgalı bir hal alabilmektedir. Aynı zamanda Altınkum boyunca bulunan restoranlar, kafeler ve marketler bölgede her türlü ihtiyacı karşılamak için son derece kullanışlıdır.

2. Manastır Koyunda Berrak Suyun Keyfini Çıkarın

Manastır koyunun sığ, berrak ve temiz suyu herkesin beğeneceği cinsten. Küçük sayılabilecek bir koy olan Manastır koyu sakinlik sevenler için son derece ideal. Bu koya gelip masa, sandalye ve şemsiye atarak oturmak mümkün. Temel ihtiyaçların karşılanması için bölgede salaş bir tesis bulunmaktadır. Hem günün hem de tüm bir senenin yorgunluğunu atmak için tatile çıkmış olanların kesinlikle tercih etmeleri gereken bir bölgedir.

3. Cennet Koyunda Denize Girin

Didim sahillerinde küçük büyük 60’tan fazla koy bulunmaktadır ve bu koylardan bir tanesi de muazzam güzelliği ile cennet koyudur. Koyun pırıl pırıl denizi görenleri büyülemektedir. Küçük bir plaja sahip olan koy bölgesinde restoran ve kafelere erişim sağlamak mümkündür. Bunun dışında kişisel aracı ile ulaşım sağlayacak kişiler otopark sorunu çekmemektedir. Cennet koyu Altınkum’un devamı niteliğindeki bir bölgedir.

4. Didim Su Parkı

Didim Su Parkı, diğer adıyla Didim Aquapark sadece denizde yüzmek yerine su oyuncakları ile heyecan yaşamak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Tesiste birbirinden farklı kaydıraklar ve havuzlar bulunmaktadır. Kişilerin tercihlerine göre hem ailecek eğlenmeye uygun oyuncaklar hem de bireysel olarak tercih edilebilecek oyuncaklar mevcuttur. Bunların yanında tesiste sadece su kaydıraklarını kullanmak mecburi değil. Denizde yüzmekten ziyade havuzda yüzmeyi seven kişiler de su parkının içinde bulunan havuzlarda yüzmek için burayı tercih edebilmektedirler. 5. Milet Antik Kentinde Tarihi Bir Gezi Milet antik kenti tarihi çok eski dönemlere dayanan bir yerleşim yeridir. Bölgede cilalı taş devrinden itibaren yaşam olduğu bilinmektedir. Bölge döneminde Ege denizinin önemli bir liman kentiydi. Sonraki dönemlerde Perslerin hakimiyetine geçen topraklar Büyük İskender tarafından fethedilmiş, ardından Roma ve Bizans kültürlerine de ev sahipliği yapmıştır. Zamanla denizin yükselmesinin etkileri ile limanını kaybeden şehrin önemi azaldığı için yerleşimler zayıflamıştır. Kent bu kadar eski dönemden beri pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için son derece önemli eserleri içinde barındırmaktadır. Özellikle Roma ve Bizans döneminden kalan Faustina hamamı bizzat Marcus Aurelius’un karısı Faustina tarafından finanse edilmiştir. Didim merkezine çok yakın olmadığı için bölgeye şahsi araç ile ulaşım sağlamak daha mantıklıdır.

6. Apollon Tapınağı

Apollon tapınağı dünyanın en büyük üçüncü tapınağıdır ve bu nedenle son derece önemli bir tarihi mekandır. Tapınak eski dönemlerde bölge halkı tarafından tapınakta yaşayan kahinlere başvurarak gelecekle ilgili kehanetler almak amacıyla kullanılıyordur. Didyma antik kentinin bir parçası olan tapınak sütunlarının günümüze ulaşmış hali bile görmeye değer bir manzara ortaya koymaktadır. Bölge şehir merkezine çok uzak değil hem minibüs kullanarak hem de şahsi araç ile ulaşmak mümkün.

7. Didim Doğa Turları

Ege bölgesinde safari yapma düşüncesi ilk başta herkese ilginç gelmektedir. Didim bu anlamdan farklı bir sektörü içinde barındırmaktadır. Günlük seferler şeklinde düzenlenen safari turları ile farklı dağlar ve doğal bölgeleri gezmek mümkün. Gezi sırasında bölgede yaşayan farklı hayvan türleri görmek, güzel manzaralar yakalamak ve tabi ki güzel fotoğraflar çekmek herkes için bu gezileri tercihlerden biri haline getirmektedir. Tur firmalarına internet üzerinden ulaşmak kolay. Sabah erken saatlerde başlayan turlar genellikle tüm gün sürüyor.

8. Tekne Turu

Didim’in güzel denizinden ve plajlarından bahsederken koylarını söylememek olmaz. Bölgede sahil boyunca 60’a yakın koy var ve bu koyların hepsi birbirinden güzel. Durum böyle olunca Didim tekne turu için son derece cazip bir yer konumuna gelmektedir. Koylarda gezerken farklı bölgelerde denize girmek, yüzmek ve sahil boyunca ilginç bölgeler keşfetmek mümkün. Tekne turları her yıl pek çok turist tarafından tercih edilmektedir. Sabahın erken saatlerinde Altınkum sahilinden ayrılan tekneler tüm gün süren bir tur yapmaktadırlar. Tur ücretleri farklılık göstermektedir ve gün boyunca belirli öğünler fiyata dahildir. Koyları gezerken bir yandan denizin tadını çıkarırken bir yandan teknelerin eğlenceli ortamlarına dahil olmak mümkündür.

9. Didim Lunapark

Didim gezisi sırasında özellikle uzun süreli konaklamalarda akşamları yapacak bir şeyler bulmak isteyen kişiler için en ideal yerlerden biri de Didim Lunapark. Şehir merkezine yakın olan bu lunapark Altınkum bölgesinden yürüme mesafesinde. Bölgedeki otellere de yakın olduğu için otellerde konaklayan misafirlerin sık sık tercih ettiği eğlenceli mekan akşam geç saatlere kadar açık. Farklı oyuncakların yanında eğlenceli stantları da bulunmakta. Deniz kenarında olan bu lunaparkta neşeli ve hareketli bir akşam geçirmek isteyen kişiler bilet gişelerinin önünde kuyrukları oluşturuyor. Bölgede özellikle yaz aylarında turistlerin de gelmesiyle hayat daha hareketli olduğu için lunapark da daha hareketli ve canlı.

10. Saplı Ada

Saplı ada ziyaretçilerine denize girmek için belirli noktalar sunan, ulaşım yolu diğer adalara çok benzemeyen bir adadır. Bu adanın en önemli özelliği kumsaldan yaklaşık 200 – 300 metre yürüyerek adaya ulaşılabilmesidir. Kumsal ile ada arasındaki yol son derece sığ ve ulaşımın daha kolay olması amacıyla da taşlarla doldurulmuş. Yol boyunca taşlara basarak denizin içinden yürümek ve adaya ulaşmak mümkün. Taşların üzerinden yürümek gerektiği için deniz ayakkabısı kullanmak önerilir, aksi taktirde kayalar ayaklarınıza zarar verebilir. Adada güzel bir gün geçirmek, piknik yapmak gibi amaçlarla gelen pek çok turist görmek mümkün. Ada küçük bir yer olduğu için ve ana kara ile ulaşımı son derece kolay olduğu için adada herhangi bir kafe benzeri mekan bulunmuyor bu nedenle hazırlıklı gitmek önemli. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda götürerek gün batımını izlemek ya da güzel denizin tadını çıkaracak şekilde tüm günü orada geçirmek mümkün.

Didim’e Nasıl Gidilir?

Ege’nin en sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Didim’e özel araçla, otobüsle ya da uçakla ulaşmak mümkün.

Otobüs: Ulaşım için otobüsü tercih edenler, yaz aylarında İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan Didim’e hareket eden seferler bulabilir. Didim’e otobüsle gelmenin diğer bir yolu ise, Türkiye’nin her yerinden İzmir’e ve Aydın’a hareket eden otobüs seferlerinden birini tercih etmek ve otogardan tekrar Didim yönüne giden bir otobüse binmek. İzmir ve Aydın otogarlarından her saat başı Didim otobüsü kalkıyor.

Havayolu: Havayolunu tercih edecek olanlar için 150 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı en ideal seçenek. Sefer sıklıkları daha az olsa da 120 kilometre uzaklıktaki Dalaman Havalimanı ve 90 kilometre uzaklıktaki Bodrum Milas Havalimanı da tercih edilebilir. Havaalanından tatil noktanıza ulaşım için en uygun fiyatlarla sitemiz üzerinden havalimanı transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Özel araç: Didim’e özel araçla gidebilmek için İzmir yönünden hareket edildiğinde Söke yolunu takip etmek gerekiyor. İzmir-Didim arası 160 kilometre yani yolculuk yaklaşık olarak 2 saatinizi alabilir. Didim’e İstanbul’dan ulaşmak yaklaşık 8 saat; Ankara’dan ulaşmak ise 9 saat sürüyor.
CTS TUR
CTS TUR

Her zaman yeniliklere imza atan CTS Tur Didim'e gelmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerini sıkıntı yaratan ulaşımı konusunda çözüm odaklı davranışlar ile çevrede bulunan tüm havalimanlarından 2008 yılında başlattığı Paylaşımlı Transfer Hizmeti ile ortadan kaldırmış ve bir ilke daha imza atmıştır.