BURSA- ULUDAĞ 1 GECE KONAKLAMALI

20 Ocak 2023 - Cuma

1. GÜN 21.01.2023

CUMALIKIZIK KÖYÜ- ORHAN GAZİ-OSMAN GAZİ-YEŞİL TÜRBE-YEŞİL CAMİ-ULU CAMİİ- KAPALI ÇARŞI-KOZA HAN

Belirlenen duraklardan 20.01.2023 Cuma Akşam saat 23:00'de siz değerli misafirlerimizi alarak Bursa Uludağ Turumuz başlıyor. Susurluk’taki molamızın ardından Bursa şehir merkezinde ki gezimize başlıyoruz . Günün ilk durağı Cumalıkızık Köyüne varıyoruz. Rehberimiz eşliğinde Tarihi Cumalıkızık Köyü hakkında bilgi alıyoruz. Kınalı Kar dizisinin çekildiği bölümlere bakarak dar sokaklarında fotoğraf çekilme şansımız olacaktır. Türkiye'nin en özel ve önemli ilk on köyü arasında seçilen Cumalıkızık'ı gezdikten sonra Osman Bey ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane Tepesi olacak. Bursa manzarasına hakim bu tepede Bursa Saat Kulesini de görüp, fotoğraflarımızı çektikten sonra, Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan, İslam aleminin besinci büyük Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen yapılardan bir tanesi olan Ulu Camii’yi ziyaret edeceğiz. Hacivat ve Karagöz’ünde yapımında çalışırken isleri aksattıkları gerekçesiyle idama mahkum edildikleri anlatılan Ulu Camii'nin içerisindeki şadırvanı, minberi ve mihrabı ilgimizi çekecek. Ulu Camii’nden hareketle hemen yanındaki Kapalı Çarsı ve meşhur Koza Han’da serbest zaman vereceğiz. Mola sonrası Çelebi Mehmet döneminde yapımına başlanmış ve kendisinin de türbesinin bulunduğu Yeşil Külliyesinden ayakta kalan Camii ve Türbe olacak. Ardından öğle yemeğimizi meşhur Bursa İskender’inden yiyerek değerlendireceğiz. Verilen yemek molası ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeğimiz otel yakınlarında ki bir restaurantta alınacaktır ve konaklamamız Bursa’da otelimizde olacaktır.

2.GÜN 22.01.2023

ULUDAĞ- TARİHİ ÇINAR AĞACI- ULUABAT GÖLÜ

Otelde alınan sabah kahvaltısı ardından otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak  Türkiye’nin ve Dünya'nın popüler kayak merkezi olan Uludağ’a çıkıyoruz. Uludağ’da kar eğlencesini doyasıya yaşamanız için serbest zamanımız olacaktır. Burada Kar’a doyduktan sonra isteyen misafirlerimiz bu bölgede ünlü olan saleplerini içebilirler. Uludağ’daki kar eğlencemiz bittikten sonra Meşhur sucuk ekmeklerimizi yemek için öğle yemeği zamanımız olacaktır. Sonrasın da Tarihi Çınar Ağacına gidiyoruz. Fotoğraf çekmeniz ve çay kahve içebilmeniz için kısa bir serbest zamanımız olacak. Buradan sonra dönüş yolumuz üzerinde Uluabat Gölü'nde tekrar kısa bir molamız olacaktır. Gereken serbest zamanı aldıktan sonra Didim'e dönüş yoluna geçiyoruz. Dönüş yolunda tekrar yemek molamız olacaktır.

Dahil Olanlar

REHBERLİK HİZMETİ
LÜKS ARAÇLAR İLE ULAŞIM
CTS TUR GÜVENCESİ
ARAÇ İÇİ İKRAM (otobüs için geçerlidir)
OTELDE 1 GECE KONAKLAMA
OTELDE ALINAN 2.GÜN SABAH KAHVALTISI
2. GÜN ÖĞLE YEMEĞİ SUCUK EKMEK

Hariç Olanlar

KİŞİSEL HARCAMALAR
MÜZE VE ÖREN YERLERİ GİRİŞ ÜCRETİ
1.GÜN SABAH KAHVALTISI
1. GÜN ÖĞLE YEMEĞİ/AKŞAM YEMEĞİ
2.GÜN DÖNÜŞ YEMEĞİ
TELEFERİK ÜCRETİ
KAYAK MALZEMELERİ (kıyafet,board vs.)

Kalkış Yerleri

İZMİR TEKEL
PALABIYIK IŞIKLAR
ÇAĞLAR PETROL
KENT MEYDANI
ESKİ ADLİYE DURAK
DİDİM OTOGAR
SÖKE OTOGAR

Galeri

SOR (ASK)


Acele edin, yeriniz dolmadan aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçin. En kısa sürede size bilgi vermek için ulaşacağız.

Bizimle iletişime geçin

BENZER TURLAR

Bunlara da göz atabilirsiniz

ÇANAKKALE & CUNDA
Detaylar

ÇANAKKALE & CUNDA

DUR YOLCU BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR EĞİL DE KULAK VER BU SESİZ YIĞIN BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR

  • SOR (ASK)

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL KONAKLAMALI TUR
Detaylar

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL KONAKLAMALI TUR

Sıcaklık derecesi en yüksek ve sağlık açısından en faydalı sulardan birisi olan Karahayıtta açık ve kapalı termal havuzlarımızda harika bir haftasonu geçirmek için sizleri bekliyoruz..

  • 1650 TL / kişi başı

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL
Detaylar

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL

Sıcaklık derecesi en yüksek ve sağlık açısından en faydalı sulardan birisi olan Karahayıtta açık ve kapalı termal havuzlarımızda harika bir haftasonu geçirmek için sizleri bekliyoruz..

  • SOR (ASK)