3 GECE 4 GÜN UÇAKLI ERZURUM - KARS TURU

18 Ocak 2023 - Çarşamba

Didim'den katılan misafirlerimiz: İzmir Adnan Menderes Havalimanın'dan 10:05 de kalkan Erzurum Sun Express uçağı için sabah saat 06:30 ' da belirtmiş olduğunuz durakta hazır olmanız gerekmektedir.

İzmir ‘den katılan misafirlerimiz: Sabah 10.05 izmir Adnan Menderes Havaalimanın’dan Erzurum’a kalkan  uçağımız için 2 saat öncesinden Sun Express kontuarında buluşuyoruz. 

İstanbul’dan katılan misafirlerimiz: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanın'da iç hatlar terminalinde uçuş işlemlerimizi gerçekleştirmek için iki saat öncesinden Pegasus hava yolları check in kontuarına gidiyoruz.  TC kimliklerimiz ile birlikte check-in bagaj işlemlerini tamamlayarak İstanbul’dan Erzurum’a ’a 08.10 uçuş ile yolculuğumuza başlıyoruz. 


1.GÜN:  ERZURUM ÇİFTE MİNARE, ÜÇ KÜMBETLER, YAKUTİYE MEDRESESİ, TAŞ HAN, ERZURUM EVLERİ
Gerçekleştirdiğimiz uçuşumuzun ardından  Erzurum’a varıyoruz. Bizi burada karşılayan aracımızla  ve  rehberimizle şehri keşfetmeye başlıyoruz. İlk duraklarımız Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami . Ziyaretimizi tamamladıktan sonra Öğle yemeğinde meşhur Cağ Kebabı yemeye gidiyoruz. sonrasında otantik Erzurum Evinde çay ve kahve molası veriyoruz.  Günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile  Erzurum’daki gezimizi sonlandırarak Serhat şehrimiz olan Kars’ a doğru yol alıyoruz. 
Konaklama Kars Katerina Sarayı  
2.GÜN: ANİ ÖREN YERİ- ÇILDIR GÖLÜ -KAFKAS GECESİ
Turumuz, otelde alacağımız sabah kahvaltısının sonrasında, Unesco Dünya Miras listesine eklenen Ani Ören Yerine  gidiyoruz. Günümüz Ermenistan sınırını oluşturan Arpa Çay’ın yanı başında kurulu Ocaklı köyünde bulunan ören yerinde Tigran Honents Kilisesi, Ani Katedrali, Bakireler Manastırı, Şeddadi beyliğinin dönemdeki Menuçehr Camii, Havariler Kilisesi görülecek anıtsal yapılar olacaktır. Daha sonra, Arpaçay yol güzergahı ile Çıldır Gölü’ne ulaşmak üzere yola çıkıyoruz. Eşsiz bir manzaraya sahip bu gölde, kış aylarında genel olarak buzla kaplı göl üzerinde dileyenler atlı kızak ile gezme şansı yakalıyorlar (mevsim koşullarına göre buz kalınlığı müsait olması halinde). Akşam saatlerinde otelimize dönüyoruz. Siz değerli misafirlerimiz ile Kafkas Halk Oyunları gösterisine gidiyoruz.
 Konaklama Kars Katerina Sarayı  

3. GÜN: KARS –SARIKAMIŞ-ALEKSANDR NEVSKİ KİLİSESİ (FETHİYE CAMİİ) - KARS KALESİ – ONİKİ HAVARİLER KİLİSESİ-NAMIK KEMAL EVİ –KARS SOKAKLARI VE MİMARİSİ-ÖLÇÜLÜ KÖY
Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Şehitleri Anıtı ziyaretimizi yaptıktan sonra kayak merkezine gidiyor burada gezimizi tamamladıktan sonra sonraki durağımız Kars merkeze 13 km uzakta olan Ölçülü Köyü. Sıcacık insanları ve doğal güzellikleri  ile karşılayan köyümüzü ziyaretimiz esnasında burada  karsın meşhur kaz etiyle yapılmış lezzetlerini  tattıktan sonra sonraki gezimiz olan Kar19'uncu yüzyıl sonlarında Ruslar tarafından Baltık Mimari tarzında kilise olarak yaptırılmış olan, 1985 yılında ise camiiye çevrilmiş Fethiye Camii olacaktır. Sonrasında Kars Kalesi'nin eteklerinde inşa edilen Havariler Kilisesi'ne (Kümbet Camii) geçiyoruz. Ermeni-Gürcü mimari tarzını inceleyebileceğimiz bu yapının ardından Kars sokaklarında yürüyüş yapıyoruz. “Aşıklar” diyarında yapılan keşif sırasında, bal, kaşar peyniri, gravyer peyniri, piti, hangel, kete, kaz eti,….tatları ile gurmeliğimizi test edeceğiz. Roma döneminden günümüze ulaşıp halen kullanılan Taş Köprü'yü, Puşkin’in de bir zamanlar kullandığı Tarihi Hamam'ı görüyor, günümüzde merkez kale ya da iç kale olarak adlandırılan Kars Kalesi’nden şehri panoramik olarak fotoğraflama imkanı buluyoruz. Rus mimarisinin bütün inceliklerinin yansımasını görebileceğimiz yapıların arasında gezerken Türkiye’de olduğumuzu unutuyoruz. Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp  Kars'ın önemli bir kültür mirası olan Aşık geleneğini tanıma fırsatı buluyoruz.  Müze gezimizin ardından otelimize hareket ediyoruz. 
 Konaklama Kars Katerina Sarayı  

 4. GÜN: SERBEST ZAMAN - VEDA
Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrası siz misafirlerimize alışveriş ve dinlenme için serbest zaman veriyoruz. 
Serbest zaman sonrası İstanbul’a dönecek misafirlerimiz saat 13:15 te kalkacak olan uçakları için Pegasus kontuarına,
İzmir’e dönecek misafirlerimiz 18:20 de kalkacakları uçak için Sun Express kontuarına gidiyoruz. Didim'e dönecek olan misafirlerimiz İzmir Adnan Menderes Havalimanına iniş yaptıktan sonra Cts Tur havalimanı karşılama personeli tarafından karşılanıp, en uygun araçla Didim' dönüşü sağlanacaktır. 
Unutamayacağınız anılarla dolu başka bir CTS TUR Seyahatinde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

3 Kişilik Oda’da Kişi Başı Fiyatı: 7400
2 Kişilik Oda’da Kişi Başı Fiyat:  7.730 tl
Tek Kişilik Oda Fiyatı:               10.730 tl
Dahil Olanlar

UÇAK BİLETLERİ
TARİHİ KARS KATERİNA SARAYINDA 3 GECE KONAKLAMA
3 SABAH KAHVALTISI
3 GECE AKŞAM YEMEĞİ
LÜKS ARAÇLAR İLE ULAŞIM
PROGRAMDA BELİRTİLEN TÜM ÇEVRE GEZİLERİ
CTS TUR GÜVENCESİ
KAFKAS HALK OYUNLARI GÖSTERİ ÜCRETİ

Hariç Olanlar

İLK GÜN SABAH KAHVALTISI
MÜZE VE ÖREN YERLERİ GİRİŞ ÜCRETİ
KİŞİSEL HARCAMALAR
DİDİM-İZMİR/İZMİR- DİDİM HAVALİMANI TRANSFER
ATLI KIZAK KEYFİ

Kalkış Yerleri

DİDİM BİNİŞ DURAKLARI

İZMİR TEKEL
PALABIYIK IŞIKLAR
KENT MEYDANI
ESKİ ADLİYE
DİDİM OTOGAR
SÖKE OTOGAR

Galeri

7.730 TL kişi başı


Acele edin, yeriniz dolmadan aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçin. En kısa sürede size bilgi vermek için ulaşacağız.

Bizimle iletişime geçin

BENZER TURLAR

Bunlara da göz atabilirsiniz

UÇAKLI  HAKKARİ –ŞIRNAK-SİİRT DİYARBAKIR TURU  5 GECE 6 GÜN
Detaylar

UÇAKLI HAKKARİ –ŞIRNAK-SİİRT DİYARBAKIR TURU 5 GECE 6 GÜN

CTS TUR farkı ve kalitesi ile bu sefer sizleri Doğu gezimize katılmaya davet ediyoruz.

  • 5.350 TL // 6.270 TL / kişi başı

DİYARBAKIR- MARDİN -ŞANLIURFA- ADIYAMAN
Detaylar

DİYARBAKIR- MARDİN -ŞANLIURFA- ADIYAMAN

Tarih boyunca onlarca farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, gezginlere unutamayacakları bir macera vadediyor. Birbirinden kıymetli turistik yerleri ve tarihi mekanları kapsayan GAP turu, içinde keşfetme arzusu olan seyahat s

  • SOR (ASK)