HAKKARİ TURU

UÇAKLI HAKKARİ TURU (5 GECE 6 GÜN)

 

1.GÜN:  Van Kahvaltısı  – Van Müzesi  - Hoşap Kalesi – Vanadokya -  Hakkari

Değerli misafirlerimiz sizleri;  Sabah saat … ’de Didim’den belirli duraklarımızın olan yerlerden ayrıldıktan sonra İzmir Adnan Menderes havaalanı iç hatlar terminalinde uçuş işlemlerimizi gerçekleştirmek için ……hava yolları check in kontuarına götürüyoruz. TC kimliklerimiz ile birlikte check –in bagaj işlemlerini tamamlayarak İzmir’den Van’a … sefer sayılı uçuş ile yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuk sonrasında Van’a varıyoruz. Burada bizleri bekleyen özel aracımızla buluşup Van’ın yemek kültüründe önemli yeri olan yöresel meşhur Van kahvaltısıyla günümüze başlıyor uz. Urartular, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Karakoyunlu ile Osmanlı dönemlerine ait eserler, sikkeler ve Van halk kültürüne ışık tutan etnografik eserleri  Van müzesinde inceleme fırsatı buluyoruz. Ardından Hoşap Kalesi’nin eskiden günümüze gelen tarihi güzelliklerini görme ve fotoğraflama fırsatı buluyoruz.  Sonrasın da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar Köyünde yer almakta olan Vanadokya da tarihin izlerini taşıyan çok sayıda peri bacaları, mağaralar ve tüneller bulunmaktadır. Rehberimiz eşliğinde bu tarihi yerleri gezdikten sonra dönüş yolumuzda Aziz Bartholomeus Kilisesini  sonrasında inşa süresi tam olarak bilinmemekte olan Kalekom köprüsünü geziyor son durağımız olan Zap köprüsünü gezip konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz.

Konaklama ve Akşam Yemeği Van’da Olacaktır.

2.GÜN: Şırnak –Çukurca - Hakkari

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Hakkâri’ye hareket ediyoruz. Güzergâhımız üzerinde Çukurca Kalesi ve Çukurca evlerinin görme fırsatı bulacağız sonrasında Hakkâri’de öğle yemeği molası veriyoruz. Meydan Medresesi ve Hakkari merkez gezileri sonrasında Duran Kaya mevkiinde manzara seyri yapacağız.

Konaklama ve Akşam Yemeği Hakkari’de Olacaktır.

 

3.GÜN: Cizre – Mağara köyü – İdil – Şırnak

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası İdil’e hareket ediyoruz Mağara Köyü,Ezidi Mezarlığı, Haberli Köyü ,Süryani Mor (Aziz) Dodo Kilisesi, Öğündük Mor Yakup Kilisesi, İdil’de Süryani Meryemana Kilisesi gezilerini tamamladıktan sonra Cizre’de yerel bir lokantada öğle yemeğimizi alıyoruz ardından Hamidiye Alayları eski kışla binası, Develer Hanı, Zerdüşt Ateşgede Tapınağı olarak da tanımlanan yapı, Cizre Sarayı’nın dışarıya açılan tek kapısı olan Aslanlı Kapı, Belek Burcu, Cizre Ulu Camiisi, Abdaliye Medresesi, Mêm û Zin Türbesi, Nuh Peygamber Türbesi, büyük mucit El Cezeri’nin mezarı, 16. yüzyıldan günümüze gelmiş olan Kırmızı Medrese, Ters Kubbeli Türbe ve Cizre çarşısı gezilerini tamamladıktan sonra Şırnak’taki otelimize geçiyoruz.

Konaklama ve Akşam Yemeği Şırnak’ta Olacaktır.

4.GÜN: Siirt – Gabar – Cudi – Cizre – Şırnak

 Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Tillo’ya (Aydınlar Bucağı) hareket ediyoruz Şeyh Memduh ve İsmail Fakirullah Türbelerini ziyaret ettikten sonra Siirt Ulu Camisi ve Siirt Çarşısı geziyoruz ardından Yerel bir lokantada öğle yemeği molası veriyoruz. Doğa harikası Deliklitaş (Rasıl Hacar Kanyonu) gezisi. Cudi ve Gabar dağları arasındaki Kasrık Boğazı’nda mola ardından Cizre’ye gidiş. Dicle kıyısında verdiğimiz molanın ardından Otelde akşam yemeği  ve konaklama.

5.GÜN: Silvan-ibrahim Bey Camii

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Silvan’a hareket ediyoruz.  Selahaddin-i Eyyubi, Kara Behlül Camiileri, Atatürk Evi (dışarıdan) ve Aslanlı Burç geziyoruz sonrasında Yerel bir lokantada öğle yemeğimizi alıyoruz  sonrasında Hasuni Mağaraları, Malabadi Köprüsü’ne bakış atıktan sonra Batman Kozluk’taki İbrahim Bey Camiisi, Hezo Kalesi ve Veysel Karani’nin Siirt’in Baykan ilçesindeki makamı geziyor sonrasın da Diyarbakır’a doğru yola çıkıyoruz.

 Konaklama ve Akşam Yemeği Diyarbakır’da Olacaktır.

6.GÜN: Zercevan Kalesi, On gözlü Köprü, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, Ulu Camii

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası otelden çıkıyoruz sonrasında Zercevan Kalesine doğru yola çıkıyoruz. Bu ziyaretimizin ardından Diyarbakır’da ilk olarak Dicle üzerine kurulmuş ve bin yıldır sapasağlam ayakta duran On Gözlü Köprü ile gezimize devam ediyoruz ardından Cahit Sıtkı Tarancı evini ziyaret edip, Diyarbakır Ulu Camiine geçiyoruz. Diyarbakır’da verilen serbest zaman sonrasında dönüş yolculuğumuz için Diyarbakır havalimanına geçiyoruz. Gerekli bagaj ve check-in işlemlerini gerçekleştiriyor ve ….. hava yollarıyla …… ta kalkan… sefer sayılı uçağımıza biniyoruz. 2 saatlik uçuşumuzun ardından İzmir’e varıyoruz. unutamayacağınız anılarla dolu bir başka CTS TUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Dahil Olanlar

Uçak Biletleri
Otellerde 5 Gece Konaklama
5 Sabah Kahvaltısı
5 Gece Akşam Yemeği
Lüks Araçlar ile Ulaşım
Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
Didim – İzmir – Didim Transferler

Hariç Olanlar

İlk Gün Sabah Kahvaltısı
Öğle ve Akşam Yemekleri
Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
Özel Harcamalar

Kalkış Yerleri

İZMİR TEKEL
PALABIYIK IŞIKLAR
ÇAĞLAR PETROL
KENT MEYDANI
ESKİ ADLİYE DURAK
DİDİM OTOGAR
SÖKE OTOGAR

Galeri

SOR (ASK)


Acele edin, yeriniz dolmadan aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçin. En kısa sürede size bilgi vermek için ulaşacağız.

Bizimle iletişime geçin

BENZER TURLAR

Bunlara da göz atabilirsiniz

ÇANAKKALE & CUNDA
Detaylar

ÇANAKKALE & CUNDA

DUR YOLCU BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR EĞİL DE KULAK VER BU SESİZ YIĞIN BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR

  • SOR (ASK)

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL KONAKLAMALI TUR
Detaylar

DENİZLİ PAMUKKALE TERMAL OTEL KONAKLAMALI TUR

Sıcaklık derecesi en yüksek ve sağlık açısından en faydalı sulardan birisi olan Karahayıtta açık ve kapalı termal havuzlarımızda harika bir haftasonu geçirmek için sizleri bekliyoruz..

  • 1650 TL / kişi başı

BURSA- ULUDAĞ 1 GECE KONAKLAMALI
Detaylar

BURSA- ULUDAĞ 1 GECE KONAKLAMALI

Tarihi ve kültürel bir çok zenginliğe sahip olan Bursa ve eğlencesine doyum olmayan karın tadını çıkaracağınız Uludağ, Termal sularda rahatlayıp dinleneceğiniz bir otel ve dahası..

  • SOR (ASK)