DOĞU KARADENİZ TURU

UÇAKLI DOĞU KARADENİZ  TURU (3 GECE 4 GÜN)

 

TUR PROGRAMI ;

 

1.GÜN:  TRABZON, SÜMELA MANASTIRI, HAMSİ KÖY, ÇAY FABRİKASI, BIÇAK FABRİKASI,  RİZE

Sabah saat …’de İzmir Adnan Menderes Havaalanı iç hatlar terminalinde oluyoruz ve uçuş işlemlerimiz için  …. HAVA YOLLARI  check-in kontuarına gidiyoruz. TC Kimliklerimiz ile birlikte check-in bagaj işlemlerini tamamlayarak İzmir’den ….. sefer sayılı uçuş ile yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuk sonrasında Trabzon’a varıyoruz. Trabzon Havalimanında bizi bekleyen aracımızla doğuya hareket ediyoruz. Güzergahımız üzerinde çay fabrikasını ziyaret edip çayın serüvenine şahit olacağız. Takısı ve bıçaklarıyla ünlü ilçemiz Sürmene’de bıçak, Rize bezini göreceğiz. Öğle yemeği için Ayder’e varıyoruz. Hayranlık uyandıracak mükkemellikte olan 15 metre yükseklikten kendini boşluğa bırakan Gelintülü şelalesini gördükten sonra, serbest zamanımız olacaktır.  

Konaklama ve Akşam Yemeği Ayder’de olacaktır.

Toplam: 156 km, yaklaşık: 2 saat 20 dakika

2. GÜN:  BORÇKA, KARAGÖL, MACAHEL ŞELALESİ, HOPA

Kahvaltıdan sonra Borçka İlçesine ulaşmak üzere yola çıkıyoruz. Borçka İlçe merkezine ulaştığımızda bizi bekleyen minibüslere biniyor ve turumuza başlıyoruz. Turumuzun il durağı olan Karagöl’ü keşfe gidiyoruz. Dev ladin ağaçları ve minik şelalelerin güzel görüntülerini izleyerek, Karagöl Yaylası’na ulaşıyoruz. Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle etkileyici bir yer olan, Karagöl’de yürüyüşler yapıyoruz. Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu izleyip, fotoğraflarımızla bu manzaraları ölümsüzleştiriyoruz. Tekrar minibüslerle, uçsuz bucaksız yeşillikleri takiben, Macahel Geçidi’ne  (1850 metre) geliyoruz. Burada bulutların üzerinde hatıra fotoğrafı çektirip yolumuza devam ediyoruz. Rengarenk kır çiçekleri, sarmaşıklar, köknar, ladin, gürgen, kayın, kestane, çam ağaçları ve bulutlarında bize katıldığı bir yolculukla, Gürcistan sınırındaki Macahel Vadisi’ne  ulaşıyoruz. Doğasıyla, cenneti bile kıskandıracak güzellikte olan, düşler vadisi Macahel’de hayatınızın en güzel rüyasını göreceksiniz. Hani  zaman zaman ‘’rüya gibiydi’’ deriz ya, işte öyle bir yer Macahel. Daha sonrasın da Hopa’ya hareket ediyoruz.

Konaklama ve Akşam Yemeği Hopa’da olacaktır.

Toplam: 290 km, yaklaşık 6 saat 

3.GÜN :  LAZ KONAKLARI, UZUNGÖL, KARESTER YAYLASI, TRABZON

İsviçre Alpleri’ni aratmayan güzellikte ki Haldizen Çayı'nın heyelanla biriktirdiği su, bu mucize yer Uzungöl’ün oluşumunu sağlamıştır. Göl etrafında yapılacak keyifli yürüyüş sonrası Gölü bir de yukarıdan, Karester Yaylası’ndan seyr edelim, müthiş bir doğa. Bir yer bu kadar mı güzel olur??  Sonrasın da Trabzon’a hareket ediyoruz.

Konaklama ve Akşam Yemeği Trabzon’da olacaktır.

4.GÜN: SÜMELA, HAMSİKÖY, KARACA MAĞARASI, AYASOFYA, ATATÜRK KÖŞKÜ, HAVAALANI

Otelde alacağımız kahvaltıdan sonra Maçka’ya doğru yola çıkıyoruz ve Maçka’da bulunan Altındere Milli Parkına ulaşıyoruz. Burada bizi bekleyen minibüslere binerek muhteşem manzaraya sahip Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek  Meryem Ana Kilisesi, nöbetçi odaları, misafir haneli ayazma, su kemerleri, kaya fresklerini rehberimiz den dinleyeceğiz. Atamızın vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak bilinen Atatürk Köşkü'nü ziyaret ettikten sonra havalimanına  doğru yola çıkıyoruz.

Toplam: 233 km, yaklaşık 4 saat  20 dak

Dahil Olanlar

Uçak İle Ulaşım
Otelde 3 Gece Konaklama
Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı ve AYDER Akşam Yemeği
Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Geziler
CTS TUR Güvencesi
• Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
• Seyahat Sigortası
• Sümela Manastırı Çıkışı Minibüs Ücreti

Hariç Olanlar

İlk Gün Yolda Alacağımız Sabah Kahvaltısı
Tüm Öğle ve Akşam Yemekleri
Tüm İçecekler
Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
Otelde Yer Alan Mini Bar ve Ekstra Harcamalar
Ayder’de Şelale, Karagöl, Macahel/Maral Şelalesi Ulaşımı

Kalkış Yerleri

İZMİR TEKEL
PALABIYIK IŞIKLAR
ÇAĞLAR PETROL
KENT MEYDANI
ESKİ ADLİYE
DİDİM OTOGAR

Galeri

SOR (ASK)


Acele edin, yeriniz dolmadan aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçin. En kısa sürede size bilgi vermek için ulaşacağız.

Bizimle iletişime geçin